Thursday 2 February 2012

lust for wood


Δεν θα ήταν ωραίο να χρησιμοποιείται το ξύλο πιο πολύ? Δεν υπάρχει πιο όμορφο και ζεστό υλικό και όχι επειδή εχουμε μπει σε μια οικολογική συνείδηση και είναι στην μόδα αλλά ανέκαθεν ήταν! Τόσες ποικιλίες χρωμάτων και άπειρες εφαρμογές.
Ειδικά σε πολυκατοικίες που έχουν πολύ πιο απαιτητικές όψεις και σχεδιασμό, κυρίως στην Αθήνα που πια έχουμε ανάγκη από κάτι διαφορετικό.


 




Διότι σε μονοκατοικίες , δημόσια κτίρια, επαγγελματικούς χώρους έχουν γίνει σε όλον τον κόσμο άπειρα παραδείγματα για όλα τα γούστα και budgets. Το ίδιο ισχύει φυσικά και στο  interior design όπου το ξύλο έχει αποτελέσει τον πρωταγωνιστή με πρωτοποριακό και εφάνταστο σχεδιασμό !

Μιας και μιλάμε για ξύλο + interior design πάντα μου άρεσαν τα μαγαζιά της Aesop-αυστραλιανή εταιρεία καλλυντικών- τα οποία έχουν καταπληκτικά μαγαζιά σε όλον τον κόσμο αλλά το συγκεκριμένο μαγαζί που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2010 στο Παρίσι στην οδό 256 rue St Honoré, σε έναν χώρο σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Rodney Eggleston, η χρήση του ξύλου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση! Και επειδή παρθενογέννηση δεν υφίσταται ήδη μπορώ να φανταστώ χώρους όπως φαρμακεία πχ. να σχεδιάζονται με ένα τόσο clean modern look.





                                             


Photography by Louis Baquiast

Εκτός φυσικά αν έχουμε να κάνουμε με έναν ήδη υπάρχον χώρο και τι καλύτερα από κάποιον με άρωμα παρελθόντος, (π.χ. φαρμακεία της παλιάς Αθήνας) οπότε επιβάλλεται η ανανέωση του ξύλου για πιο vintage look.



Τώρα θα μου πεις τι με έποιασε και κατέληξα να μιλάω για φαρμακεία.!!.εε..ήταν το topic theme της ημέρας!:-P 

No comments:

Post a Comment